lørdag den 31. oktober 2009

Læserbrev: Kvinder skal vælges - ikke sælges

Kun 27% af kommunalbestyrelsen udgøres af kvinder i dag.
Derfor:
kvinder, stem på kvinder d. 17.11. Bryd vaner, mønstre, magtpositioner og stem på en kvinde.
Det nære, børnene, de ældre, vores husholdning og husholdningsøkonomien ligger under huden på kvinder.
Når jeg har haft lavvande i den hjemlige økonomi, har jeg vendt situationen med snusfornuft. Det er kvinder gode til. Både ude og hjemme.
Små 100 år efter kvinder fik valgret vil det være super, hvis halvdelen af Kommunalbestyrelsens medlemmer blev kvinder. Muligheden er der nu.
Selvfølgelig deltager også jeg i initiativer for at standse handel med kvinder i hele verden, for kvinder skal vælges – ikke sælges.

Vækst og virksomheder

I går var jeg med en håndfuld Venstrekolleger rundt i kommunen for at gøre opmærksom på os, på Venstre, på vores politik og - for mit vedkommende - for at få kvinder i tale. Få kvinder til at vælge kvinder d. 17.11.
Jeg kom i snak med en dame et sted om de interesseområder, jeg gerne vil arbejde ekstraordinært med, hvis jeg kommer i kommunalbestyrelsen: udvikling af erhvervslivet, flere arbejdspladser til kommunen, flere skattekroner i kommunekassen. Damen mente ikke, "det er vejen frem", og hun spurgte mig, hvor de nye virksomheder skulle have til huse. Dér fangede hun mig på en måde på et svagt ben, for jeg svarede ikke ordentligt, klart og tydeligt. Je ville gerne have svaret:
kommunen skal for det første sikre, det er attraktivt at etablere virksomhed her, både for virksomhederne og for de familier, der skal flytte hertil. Sikre økonomisk attraktive forhold til nye virksomheder. Dernæst skal kommunen arbejde på en agressiv markedsføringspolitik, så specifikke virksomheder bliver opmærksomme på, det rent faktisk er muligt at finde sig godt til rette som virksomhed her. Der er masser af privatejede m2 under tag, som i dag står ubenyttede hen - det er synergien omkring mulighederne, der skal skubbes i gang.